La història de Cal Pauet  és una història de més de 200 anys,  en la que amos i hereus, cavallers i estudiosos, capellans, pastors i mossos,  han tingut cura de la casa, conreant la terra amb el màxim respecte per l’entorn, cuidant del bestiar i intentant mantenir  la saviesa tradicional del lloc. És una casa que ha perdurat en el temps, tot i la dificultat que suposa  equilibrar l’estima per  Cal Pauet i el poder-se guanyar bé la vida. Esperem que la mare natura ens segueixi oferint les condicions per fer que, els que han de venir, gaudeixin amb amor i saviesa d’aquest fantàstic llegat. 

A Cal Pauet treballem com ho hem fet sempre , la nostra producció és de cicle tancat, això vol dir que tot el procés productiu, el conreu, la preparació del gra i les farines,  el naixement, la cria, la reposició i l’engreix dels xais, el realitzem a la nostra finca, utilitzant únicament  els nostres recursos. Conreem llavors de varietats antigues, sempre buscant  un propòsit i un sentit al que fem, que va més enllà del merament econòmic que i forma part de la nostra manera d’entendre el món. 

Oferim cereals, lleguminoses i d’altres llavors de varietats antigues, per a la alimentació humana, la del bestiar i l’adob de la terra. Molem també farines amb el nostre molí de pedra, i en el nostre obrador, preparem i especejem la carn dels nostres xais de raça ripollesa, que cada setmana repartim per diferents punt del país.

 

esls ramats de cal pauet. ramaderia i agricultura ecològica

Ramat i carn ecològica

 

Tenim un ramat de 600 ovelles de raça Ripollesa, que pasturen cada dia, i la seva alimentació ecològica complementaria produïda a la mateixa finca, fa que gaudeixin d'un bon estat de salut. La qualitat de la carn de xai organolèpticament és òptima, gràcies a la diferència en el maneig i l'alimentació del ramat de Cal Pauet.

Un dels trets característics en l'alimentació del nostres xais, és que no utilitzem el blat de moro com a ingredient a la seva dieta, el greix que proporciona el blat de moro és flonjo i d'un blanc trencat, i el més important és porós, cosa que fa que traspassin les olors de la llana i de l'ambient a la carn de l'animal, i això es nota i molt, en el gust i en l'aroma de la carn.

carn ecologica

Som ramaders ecològics convençuts, no donem cap medicament al nostre ramat, fem tractaments naturals i homeopàtics, els hi donem minerals perquè els xais creixin forts i amb bona salut, i sobre tot ens preocupem pel benestar animal del nostre ramat.

cal pauet, els nostres ramats pasturen en conreus ecològics

L’alimentació la basem en farratges del nostres camps i barreges de gra de casa nostra, en una proporció de 60/40, no donem cap tipus de pinso, encara que sigui ecològic.